Akademik Etik Uygulama ve Araştırma Merkezi

Sırrı Yırcalı Anadolu Lisesi ile İş Birliği Protokolü

Ortaöğretim kurumlarında akademik dürüstlük farkındalığının oluşturulması misyonumuz çerçevesinde Balıkesir Sırrı Yırcalı Anadolu Lisesi ve Merkezimiz arasında üç yıl süreli sosyal ve bilimsel iş birliği protokolü imzalamış bulunuyoruz. Söz konusu protokol çerçevesinde Sırrı Yırcalı Anadolu Lisesi’nde akademik dürüstlük kültürü oluşturma, akademik dürüstlük politikası yazma ve uygulama, ulusal ve uluslararası proje üretme konularında ortak çalışmalar yürütülmesi planlanmaktadır.

1984 yılında eğitim ve öğretime başlayan Sırrı Yırcalı Anadolu Lisesi yüksek puanlarla öğrenci alan ve Türkiye’de ortaöğretim düzeyinde İngilizce hazırlık sınıfı bulunan saygın okullardan birisidir. Öğrencilerinin ulusal ve uluslararası projelerdeki başarılarıyla adını duyuran Sırrı Yırcalı Anadolu Lisesi 2021 yılında 53 proje üretmiştir. Ortaöğretim öğrencilerinin yurtdışındaki saygın üniversitelerden ders alabilmesine olanak sağlayan Advanced Placement (AP) programının bir üyesi olan Sırrı Yırcalı Anadolu Lisesinde 31 öğrenci bu program dahilinde eğitim almaktadır.